uElite Design

          Ви увійшли як Гість | Група "Гости", Вітаю Вас Гість | RSS
           Головна | Каталог статей | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід
Меню сайту

Категорії розділу
Fleш.k-a [121]
Як добавити на сайт, як завантажити [3]
Моя здорова сім'я [222]
Різне [17]
Книги [29]
Новини [25]
Сайти [1]
Сайти з якими ведеться співпраця, або ж є сайтами ЦАСД
НОВЕ ЖИТТЯ З БІБЛІЄЮ [372]
Поезія [39]
Мой Мир Музыки christian HOPE [337]
Відео [157]
AUDIO [20]

Міні-чат
200

Наше опитування
Яким браузером Ви корестуєтесь?
Всього відповідей: 165

На допомогу адміну
Система Orphus

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Статті » Новини

Всесвітній день рибальства

Свято це відзначають 27 червня. Рибалка – одне з найбільших захоплень людини. Хто хоча б раз побував на водоймі з вудкою, насолодився радістю спілкування з природою і зловив першу в своєму житі рибу, той цього не забуде ніколи.

Один з найвеличніших уроків дослідження світу природи – це наша повна залежність від Бога. Подібно до того, як довкілля не може існувати без Творця, так і людина була б без Нього нічим.

Після гріхопадіння людина була вимушена сама здобувати собі, хліб насущний. Ось чому Біблія не засуджує рибальства чи полювання.

Відомо, що п’ять з дванадцятьох учнів (апостолів) Ісуса Христа були рибалками. Одного разу, коли вони працювали цілу ніч, але нічого не зловили, Ісус наказав їм закинути сіть по другий бік човна. Вони так і зробили, й на своє здивування, впіймали стільки риби, що ледве змогли витягнути.

Рибалка й дослідник Південної Америки Анрі Шарьє розповів випадок, який чимось нагадує цю біблійну історію.

Здобути їжу в венесуельських джунглях не просто. Краще за все взяти декілька уроків виживання у місцевих звірів. Анрі Шарьє якось довелося спостерігати за тапіром – тропічною твариною, яка нагадує великого кабана з продовгуватим рилом, більше схожим на слоновий хобот. Рибалка сидів, притаївшись на березі річки, коли з-за дерева несподівано з’явився великий тапір. Він почав об’їдати листя дикого винограду. Підкріпившись як слід листям, тварина зайшла в річку, відригнула частину не перетравленого листя і носом розмела його по воді. Через декілька хвилин на поверхні, заледве рухаючи плавниками й пузом догори, ніби одурманена, почала з’являтись риба. Тапір спокійно, одну за другою, поїдав рибин, доки не наївся до повної ситості.

Заінтригований рибалка зібрав з дикої лози декілька листків, розтер їх між камінням і зібрав сік у посудину. Потім він вилив рідину в невелику затоку й розмішав воду палицею. Який же він був здивований, коли на поверхню води почала спливати риба, що сп’яніла від цієї рідини. Відтоді Анрі легко забезпечував усю свою родину свіжою рибою.

Однак християни, які полюбляють рибалити, повинні зважити на деякі біблійні принципи: «Оце будете їсти зо всього, що в воді: усе, що має плавці та луску в воді, у морях та в річках, їх будете їсти. А все, що не має плавців та луски в морях і в річках, зо всього, що роїться в воді, і зо всього, що пливає в воді, гидота вони для вас» (Левіт 11:9-10).

Справа в тому, що раки, краби, вугрі, сом та інші є санітарами водойм, які пожирають усе мертве. А ось мідії, креветки, кальмари знищують морське «сміття» (екскременти), виконуючи функції фільтрів. Потрібно підкреслити, що єдиними безпечними є лише ті жителі річок, озер та морів, які мають луску й плавники (лососеві риби, короп, карась, хек, минтай, судак тощо).

Проте люди звикли наводити різні аргументи, щоб ловити і їсти те, що Бог створив для очищення водойм. Коли ми купуємо, наприклад, автомобіль, то заправляємо його лише тим пальним, до якого пристосував її виробник; а коли людині захотілося креветок чи раків, то не задумуючись «заправляється» тим, що заборонив їй споживати Сам Творець. Потім дивуємось: звідки стільки хворіб?

Читаючи біблійні поради відносно того, що вживати, а що – ні, ми маємо вільний вибір – сприйняти ці істини, або ж відкинути їх. Однак незаперечним є той факт, що в новозавітні часи апостол Павло радить християнам все ж таки зважати на Божі поради щодо їжі. «Кожне бо Боже твориво добре, і ніщо не негідне, що приймаємо з подякою, воно бо освячується Божим Словом і молитвою» (1Тим.4:4,5). Потрібно пам’ятати, що Бог благословляє до їжі лише те, що освячується Його Словом.

А ось ті християни, що шукають та підтасовують новозавітні біблійні тексти, які ніби дозволяють їсти все, ризикують відповісти не лише колись перед Богом, але й ще тут, на землі перед ближніми, які захворіють.

Дедалі більше людей розуміють, що рибний лов – прекрасний засіб зміцнення духовних і фізичних сил. Зазвичай майже кожен рибалка має свої маленькі таємниці. Напевно, в Ісуса був якийсь Свій рибальський секрет, який невідомий нам до цього часу: Він знав, де шукати рибу і як зібрати цілий косяк в одному місці. Впевнено можна сказати одне: учні твердо засвоїли, що успіху вони досягнуть лише тоді, якщо дотримуватимуться Його порад. І таких повелінь наш Творець дав нам немало. Якщо ми виконуватимемо ці вказівки, то станемо щасливішими й отримаємо життя вічне. Ісус сказав: «Я Виноградина, ви галуззя! Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене нічого чинити не можете ви» (Йоан. 15:5). А ще Він говорив так: «І Він каже до них: Ідіть за Мною, Я зроблю вас ловцями людей!» (Матв. 4:19). Чудо, яке Ісус Христос учинив для рибалок, і чудеса, які Він звершує в нашому житті, спричиняють Йому не більше труднощів, ніж тапірові ловля риби.

Андрій Білик
Категорія: Новини | Додав: shepetivka-sda (27.06.2012)
Переглядів: 1103 | Рейтинг: 0.0/0 |
Олег Буркацкий - Жизнь лишь в Тебе

Поддержка сайта
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статус
Четвер
25.04.2024
11:33

Логін:
Пароль:
[ Керування профілем ]

Пошук

7 випадкових








Церква живе надією

Приєднуйся

Джерело LightRay Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. ЧИСТЫЙ ИНТЕРНЕТ - logoSlovo.RU Рейтинг@Mail.ru
Офіційний сайт ШЕПЕТІВКА-АСД © Jesus beside of you 2009-2014