uElite Design

          Ви увійшли як Гість | Група "Гости", Вітаю Вас Гість | RSS
           Головна | Каталог статей | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід
Меню сайту

Категорії розділу
Нове життя [23]
Різне [268]
Проповідь [81]

Міні-чат
200

Наше опитування
Я маю залежність від:
Всього відповідей: 110

На допомогу адміну
Система Orphus

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Статті » НОВЕ ЖИТТЯ З БІБЛІЄЮ » Проповідь

Розмова з Богом про суботу

1. Скажи мені, Господи, чи маєш Ти спеціальний день для своїх послідовників?

«Я був у дусі Господнього дня» (Об’явлення 1:10). Так говорить грецький оригінал цього тексту, і так само його оповідають нові російські й всі іноземні переклади.

2. А який день є «Господнім днем»? Господарем якого дня ти є?

«Адже Син Людський є Володарем і суботи» (Матв. 12:8).

3. Який день нам вважати сьомим: суботу чи неділю?

«Як минула субота, Марія Магдалина, Марія, мати Якова, і Соломія… на світанку першого дня тижня, як зійшло сонце, вони приходять до гробниці. Увійшовши до гробниці, вони побачили зодягненого в білий одяг юнака, який сидів праворуч, і жахнулися! А він їм каже: Не лякайтеся! Ви шукаєте Ісуса Назарянина, розп’ятого? Він воскрес – нема Його тут!» (Марка 16:1,2,5,6). Усім відомо, що Ісус воскрес у неділю. Цей день настав одразу після суботи. Отже, оскільки неділя тут названа першим днем тижня, то субота – день перед неділею – сьомий день тижня.

4. Хіба, Господи, Ти не відмінив закон, у якому була заповідь про суботу?

«Не думайте, що Я прийшов відмінити Закон або Пророків. Я не прийшов відмінити, але сповнити» (Матв. 5:17).

5. Так, але чи Ти не відмінив, принаймні, одну заповідь, аби Твої послідовники могли святкувати інший день, а не суботу?

«Запевняю вас: доки будуть існувати небо й земля, жодна йота, жодна риска із Закону не зникне – все збудеться» (Матв. 5:18)

6. Проте, Господи, хіба не єврейським святом є субота? Чи не для євреїв вона була дана?

«Суботу встановлено для людини» (Марка 2:27). Субота була дана людині за 1500 років до виникнення євреїв. (див. Буття 2:1-3)

7. Говорять, Господи, що після Твоєї хресної смерті Твої послідовники вже не святкували суботу згідно із заповіддю. Чи це правда?

«Була п’ятниця і надходила субота. А жінки, що ішли слідом, - ті, що прибули з Ним із Галилеї, - побачили гріб і як було покладено Його тіло. Повернувшись, вони приготували пахощі та миро, а в суботу спочивали, згідно із заповіддю.» (Луки 23:54-56)

8. Але хіба апостол Павло і тогочасні християни не збиралися по неділях?

«За звичаєм Павло ввійшов до них і впродовж трьох субот диспутував з ними щодо Писання» (Дії 17:2).

9. Як щодо віруючих з язичників? Можливо, з євреями Павло проводив зібрання по суботах, а з греками - по неділях? Як правильно, Господи?

«Щосуботи він проводив бесіди в синагозі, переконуючи юдеїв та греків» (Дії 18:4)

10. Чого навчав Павло стосовно суботи?

«Отже, для Божих людей залишається дотримання суботи, бо хто увійшов до Його відпочинку, той і відпочив від своїх діл, як Бог від Своїх» (Євр. 4:9,10).

[/b]11. Який день мав на увазі Павло, говорячи про відпочинок за прикладом Божим?

«Бо сказав десь про сьомий день отак: І відпочив Бог сьомого дня від усіх Своїх діл» (Євр. 4:4)

12. Отже, це Твоя настанова щодо дотримання суботи?

«Бо я не ухилявся від того, щоб об’явити вам усю Божу волю» (Дії 20:27). У Новому Завіті можна знайти не менш як 59 текстів щодо суботи. У книзі Дії апостолів говориться про 84 суботи, по яких Павло і його співробітники мали богослужіння. Водночас як в усій Біблії немає жодного слова про святкування неділі.

13. Чому ж тоді багато хто святкує неділю замість суботи? Якщо Писання вчить, що треба дотримуватись суботи, хто ж тоді запровадив у християнство святкування неділі?

«Встане інший… і він буде говорити слова проти Всевишнього… і буде думати позмінювати свята та права» (Дан. 7:24,25). (Йдеться про малий ріг, що його бачив Даниїл у видінні. Див. Дан. 7:7,8)

14. Деякі пов’язують це пророцтво з католицькою церквою. Що Ти скажеш щодо змін Закону Божого, які вона запровадила?

«Запитай на священників про Закона»(Огія 2:11).
Гаразд, запитаємо католицького священника Стефана Кенана, чи вважає він правомірними зміни Закону Божого католицькою церквою.

«Якби вона не мала цього права, вона не зробила б того, з чим погоджуються усі сучасні богослови; вона не могла б замінити святкування сьомого дня тижня, оскільки в Писанні немає на те жодних вказівок» (Доктринальний Катехізис)

15. Коли були зроблені ці зміни?

«Ми святкуємо неділю замість суботи тому, що католицька церква на Лаодикійському Соборі (у четвертому столітті) перенесла святість з суботи на неділю» (Петро Герман, Катехізис новонаверненого, який схвалено папою в 1910 р.)

16. Чи погоджуються з цим протестантські богослови?

«Конгреаціоналіст говорить: «Очевидно, що як би вірно і ревно ми не святкували неділю, однак, це не є дотриманням суботи» (Р.У.Деіль, Десять Заповідей).

Методист: «Єврейською мовою субота означає «спокій», і це сьомий день тижня… і треба візнати, що в Новому Завіті немає заповіді про перший день тижня» (Бак, Богословський словник).

Баптист: «Існувало й існує повеління пам’ятати день суботній, але та субота не є неділею… І все ж можна сказати, навіть з деякою гордістю, що суботній спокій перенесли з сьомого дня на перший день тижня… Де можна знайти запис про такі зміни? Абсолютно не в Новому Завіті. Звичайно, я добре знаю, що неділя запроваджена в ранній період християнської церкви… Але як прикро, що цей день прийшов з відбитком язичництва, хрещений іменем бога сонця, коли був прийнятий і освячений відступницьким папством, та був переданий як священна спадщина протестантизму». (І.Т. Гіскос, автор Посібника для баптистів)

17. Чи є різниця, який день святкувати? Чи не все одно?

«Хіба ви не знаєте, що кому віддаєте себе як раби на послух, рабами того ви і є; кого слухаєте: або гріха – на смерть, або послуху – на праведність?» (Римл. 6:16)

18. Що ж мені робити: зберігати суботу за заповіддю Божою чи святкувати неділю, встановлену людьми?

«Потрібно слухатися більше Бога, ніж людей!» (Дії 5:29)

19. Господи, а що Ти думаєш про святкування неділі?

«Задля ваших передань скасовуєте Слово Боже… та даремно поклоняються Мені, навчаючи людських заповідей» (Матв. 15:6,9)

20. Хіба можуть помилятися мільйони людей, що дотримуються неділі?

«Входьте вузькими ворітьми, бо широкі ті ворота й широка та дорога, що ведуть до загибелі, - і багато є тих, що ними входять; але вузькі ті ворота й тісна та дорога, що ведуть до життя, - і мало є тих, що їх знаходять» (Матв. 6:13). Мало хто слухали Бога у дні Ноя, у дні Лота й у дні Христа. Більшість ішла до загибелі.

21. Але я прийняв Христа; я знаю, що Він – мій Спаситель, знаю, що Він прийняв мене, коли я святкував неділю. Думаю, Він не дасть мені загинути, якщо я тепер не почну дотримуватися суботи.

«Отже, Бог, зневажаючи на часи незнання, тепер наказує всім людям скрізь каятися» (Дії 17:30).

22. Я знаю Тебе, Господи, Ти не засудиш мене, якщо я не стану дотримуватись суботи.

«Хто каже, що пізнав Його, а заповідей Його не дотримується, той неправдомовець, і в ньому немає правди» (1 Івана 2:4).

23. Хіба не достатньо того, що я люблю Господа і живу за законом любові?

«Якщо любиту Мене, ви будете зберігати Мої заповіді» (Івана 14:15).

24. Чи означає це, о треба виконувати всі Десять Заповідей?

«Бо хто весь Закон виконує, а згрішить в одному, той став винним у всьому» (Якова 2:10).

25. Я вірю – якщо ми намагаємося йти за Христом, то цього достатньо, чи не так, Господи?

«Хто скаже, що в Ньому перебуває, той має жити так само, як жив Він» (1 Івана 2:6).

26. А як Ти чинив, Господи? Яку звичку Ти мав?

«І прибув Він у Назарет, де був вихований, увійшов за Своєю звичкою в день суботній до синагоги та встав, щоб читати» (Луки 4:16).

27. Та це ж було длизько 2000 років тому. Хіба Ти не став би дотримуватися іншого дня, якби жив тепер на землі?

«Ісус Христос учора, сьогодні й навіки Той Самий!» (Євр. 13:8).«Бо Я, Господь, не змінююся, тому ви, сини Якобові, не будете знищені». (Мал. 3:6).

28. Мені все ж не зрозуміло, чому Ти наполягаєш на сьомому дні. Хіба неділя не така ж хороша, як субота?

«І поблагословив Бог день сьомий, і його освятив» (Бут. 2:3). «І поблагословив Він, і я того не відвергну!» (Числ. 23:20).«Бо Ти, Господи, поблагословив, - і він поблагословенний навіки!» (1 Хронік 17:27).

29. Хіба не можна, Господи, діяти якось інакше? Невже я не отримаю життя вічного за вірою, яку сповідую?

«Не кожний, хто каже Мені: Господи, Господи! – увійде до Царства Небесного, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небесах». (Матв. 7:21)

30. Але ж я молюся!

«Хто відхилює вухо своє, щоб не слухати Закона, то буде огидна й молитва його» (Прип. 28:9).

31. Господи, подивись, скільки людей чинять чудеса Твоїм ім’ям. Деякі зціляють хворих, інші говорять різними мовами і роблять багато доброго, але вони не дотримуються суботи! Що Ти скажеш на це?

«Багато хто скаже Мені того дня: Господи, Господи, чи не Твоїм Ім’ям ми пророкували, чи не Твоїм Ім’ям бісів виганяли, чи не Твоїм Ім’ям численні чудеса чинили? Тоді скажу їм: Я ніколи не знав вас! Відійдіть від Мене ви, що чините беззаконня!» (Матв. 7:22,23)

32. Так, я знаю, що субота правдиво є днем спокою. Але якщо я чтану її дотримуватися, постраждають мої справи, я можу втратити роботу і зовсім нічого не досягну в цьому житті!

«Бо яка користь людині, якщо придбає весь світ, але занапастить душу свою»? (Марка 8:36)

33. Добре, я не дбаю про себе, але хвилююся за свою сім’ю. Хіба не краще працювати в суботу, ніж приректи сім’ю на голод?

«Знає-бо ваш Отець Небесний, що цього всього потребуєте. Шукайте перш за все Царства Божого і Його праведності, а це все вам додасться» (Матв. 6:32,33).

«Не бачив я праведного, щоб опущений був, ні нащадків його, щоб хліба просили» (Псал. 37:25)

34. Друзі мої сміятимуться та глузуватимуть з мене.

«Блаженні ви, коли будуть вас зневажати та переслідувати, і наговорюватимуть на вас усяке лукаве слово, обмовляючи вас за Мене. Радійте й веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах; адже так само переслідували пророків, які були перед вами» (Матв. 5:11,12). «Якщо світ вас ненавидить, знайте, що Мене він раніше від вас зненавидів» (Івана 15:18)

35. Та припустимо, що моя сім’я не погодиться зі мною. Хіба я маю йти проти неї, навіть якщо це загрожує розділенням сім’ї?

«Хто любить батька або матір більше, ніж Мене, той недостойний Мене; і хто любить сина або дочку більше за Мене, той недостойний Мене. І хто не бере свого хреста і не йде слідом за Мною, той недостойний Мене» (Матв. 10:37,38).

«Так ото й кожний з вас, хто не відречеться всього свого майна, не може бути Моїм учнем» (Луки 14:33)

36. Побоююсь, що не витримаю цих випробувань. Я надто слабкий.

«Досить тобі Моєї благодаті: адже Моя сила виявляється в немочі… бо коли я немічний, - тоді я сильний». (2 Кор. 12:9,10).«Усе можу в Тому, хто мене зміцнює, - Ісусі Христі» (Филп. 4:13).

37. Господи, якою буде нагорода за вірність Тобі й Твоїм заповідям?

«Немає нікого, хто, залишивши дім, або дружину, або братів, або батьків, або дітей заради Божого Царства, не одержав би значно білюше тепер, а в прийдешньому віці – вічне життя!» (Луки 18:29,30).«Блаженні ті, що виперують свій одяг, щоб мати право на дерево життя і ввійти брамами до міста» (Об’явл. 22:14).

38. Господи, я сподіваюся бути у вічному домі на новій землі. Чи будемо ми й там дотримуватись суботи?

«Бо як неб онове та нова земля, що вчиню, стануть перед обличчям Моїм, говорить Господь, так стоятимуть ваші нащадки та ваше ім’я! І станеться, кожного новомісяччя в часі його, і щосуботи за часу її кожне тіло приходитиме, щоб вклонятися перед обличчям Моїм, говорить Господь» (Ісаї 66:22,23)

39. У такому разі, Господи, нехай буде Твоя воля і на Землі, як на небі. Із Твоєю допомогою я святитиму суботу!

«Гаразд, рабе добрий і вірний!» (Матв. 25:21).

Категорія: Проповідь | Додав: shepetivka-sda (26.11.2009)
Переглядів: 1813 | Рейтинг: 5.0/2 |
Олег Буркацкий - Жизнь лишь в Тебе

Поддержка сайта
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статус
П`ятниця
29.03.2024
17:12

Логін:
Пароль:
[ Керування профілем ]

Пошук

7 випадкових








Церква живе надією

Приєднуйся

Джерело LightRay Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. ЧИСТЫЙ ИНТЕРНЕТ - logoSlovo.RU Рейтинг@Mail.ru
Офіційний сайт ШЕПЕТІВКА-АСД © Jesus beside of you 2009-2014