uElite Design

          Ви увійшли як Гість | Група "Гости", Вітаю Вас Гість | RSS
           Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід
Меню сайту

Міні-чат
200

Наше опитування
Чи читаєте Ви Біблію?
Всього відповідей: 127

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Серпень » 4 » "Новий старт" дає новий подих до здорового життя
"Новий старт" дає новий подих до здорового життя
15:32


Вже другий рік поспіль, влітку, на базі відпочинкового табору «Пролісок», що на Шепетівщині серед мальовничої природи, продовжує свою роботу медико-місійний санаторій «Новий старт». Організований Церквою християн Адвентистів Сьомого дня міста Шепетівки та за ініціативою керівника медичного відділу (служіння) Подільської конференції АСД санаторій здобув популярність не лише на території області, а й далеко за її межами. Свідченням тому був останній липневий заїзд, який тривав з 17 по 27 липня і зібрав 35 бажаючих відпочити й покращити своє фізичне та духовне здоров’я. Географія відпочиваючих цього заїзду доволі різноманітна: сюди приїхали з Хмельницької, Вінницької, Кіровоградської та інших областей України і навіть з Росії. Так сім’я із Мурманська, почувши про санаторій, проїхала тисячі кілометрів, щоб на власні очі побачити та відчути на собі переваги лікування та відпочинку в християнському лікувально-оздоровчому закладі.

Як все починалось…
«Відвідавши багато санаторіїв України, в яких мені доводилося працювати, у мене було велике бажання відкрити щось подібне і в Шепетівці», - говорить керівник санаторію Гренішена Ольга Пилипівна, - «і ми вирішили молотися за місце, щоб і в Подільській конференції були ось такі табори здоров’я.» Як сказав Ісус: «Не можливе це людям, - та можливе все Богові» Матвія 19:26. «Просіть – і буде вам дано…» Матвія 7:7. І Господь відповів на молитви, пославши і місце, і спонсорів. Минулорічне відкриття санаторію відзначилося п’ятьма заїздами та хрещенням – і все це лише за один сезон. З Божою допомогою та з Його підтримкою санаторій «Новий старт» відчинив свої двері й цього літа. «На перший заїзд записалися 8 осіб, і я зрозуміла, що Бог відкриває двері. Цього року у нас вийшла досить така цікава, різноманітна програма: перший заїзд - загальний, другий - у нас був лікар-вертибролог, спеціаліст, а третій заїзд – євангельський. У нас дуже чіткий графік, і якби не він, ми нічого не встигли б зробити, а так ми все встигаємо», - пояснює Ольга Пилипівна. Розпорядок дня у пацієнтів був доволі чіткий та інтенсивний, але як говорить лікар, такий графік у лікувальних умовах та цілях просто необхідний.
Табір прокидався о 6-ій ранку, о 6.45 – ранкове натхнення із читанням Слова Божого та молитвою. 7.30 – сніданок, після якого обов’язково всі йшли на прогулянку. А прогулятися, варто відзначити, було де: табір розташований за містом серед прекрасної природи, де неподалік знаходиться річка. О 9.00 ранку – лекція по здоров’ю. О пів на десяту - зарядка, а з 10.00 і до 13.30 – процедури, після який всіх пацієнтів чекав здоровий обід, а потім …- знову прогулянка. Для всіх бажаючих о 15.00 проводився кулінарний клас, а потім знову до процедур. Вечеряли в таборі о 18.00, і знову прогулювалися. О 19.30 – лекція лікаря. І о 22.00 – відбій. І так день-у-день протягом 15-ти днів, доки тривав заїзд. Хоча, як говорять відпочиваючі, їм настільки сподобався такий точний, «здоровий» режим та харчування, що розлучатися з ним вони не хочуть і після повернення додому.
«Харчування тут дуже добре, все смачне: немає жиру, немає нічого зайвого, все в нормі», - ділиться своїми враженнями Ольга з Вінницької області, - «Я їхала сюди, знаючи, що це оздоровчий санаторій, але маючи важку хворобу, в мене може бути і стенокардія, і, перш за все, гіпертонія, від якого мені іноді таблетки не допомагають, потрібно колоти. Тому звечора я сіла і все пакую: уколи, шприци, таблетки, вата, лейкопластир – все, щоб в мне було своє. Коли ж я приїхала сюди, лікар сказав мені: «Будемо вести здоровий спосіб життя». Який здоровий спосіб життя? Але дивлюся, що всі люди воду п’ють, і я п’ю. Всі по дві склянки, а я – три, щоб швидше видужати. (сміється) І зарядку я роблю… Голова перестала боліти, хоча у мене тиск постійний: 240 на 130. А тут міряю – 130/90. За весь цей час я не вжила жодної таблетки.» Кожен пацієнт пережив подібні досвіди, і перш за все, духовні досвіди з Богом та благословення.

«Зроби крок вперед…»
Петро Васильович з дружиною молилися, щоб Господь благословив їхню поїздку в санаторій. Будучи військовим у відставці, він за своє життя відпочивав у багатьох санаторіях й відпочинкових базах України, та такого масажу йому не робили ніде, як тут. «Я задоволений санаторієм», - говорить Петро Васильович. В санаторії він не лише лікувався та відпочивав, а виконував, свого роду, роль місіонера в проповіді Божої Вістки. Цей заїзд складався не лише із членів Церкви Адвентистів Сьомого Дня, вагому частину складали люди, які лише чули про нашу церкву, а Петро Васильович залюбки ділився з ними Словом Божим та своїми досвідами про те, як Бог змінив його життя на краще. Кілька десятків років тому він із дружиною відпочивав на морі, де й придбав Біблію. Сусідка їхніх батьків святкувала Суботу, що дуже дивувало Петра Васильовича, але цей факт настільки зацікавив його, що він став читати Слово Боже у пошуках Істини. «Ми почали читати Біблію, - і Субота! Я відкриваю мамі і кажу: «Мамо, Субота написано, ось чому сусідка святкує Суботу. Дружина перша почала ходити до церкви, а я ще читав. Одного разу пастор приходить до мене і каже, що буде хрещення, і я сказав: крок вперед – і я йду, я готовий. Ось так я прийшов до Бога. » Щира любов до Бога зблизила різних людей різного віку з різними характерами, і тут вони стали однією сім’єю.

«Покликали на служіння, - і я відразу відповіла на заклик, - розповідає Рая, яка минулого року в санаторії була в якості відпочиваючої, а цього року приїхала, щоб служити. Вона переконана, що без духовного здоров’я, неможливе і фізичне здоров’я, а подібні центри працюють сприяють його поліпшенню.

Переважно всім відвідувачам найбільше запам’яталася євангельська програма та богослужіння у Суботу, які проводили пастори Подільської конференції Гуч М.Д., Катюшко В.В. та гість із США Дем’ян М.К. Місійна програма відбулася в санаторії вперше, але завдяки їй відпочиваючі покращили не лише фізичне, а й духовне здоров’я та пізнали Істину Слова Божого. Святковою подією євангельської програми стало хрещення, в результаті – до Божої сім’ї приєдналося відразу 8 Божих дітей. В цей щасливий день розділити радість з новохрещеними приїхали їхні друзі та рідні, а також хор з міста Шепетівки, який виконав «Отче наш», «У реки, у Иордана», «Радость великая». Бог подарував чудову погоду, що сприяло ходу служіння, адже сам обряд хрещення проходив у річці, яка неподалік санаторію. Кожен, хто того дня уклав заповіт з Богом, став на новий шлях життя із Ісусом Христом, щоб прокрокувати його разом з Ним. Таким чином поїздка до санаторію запам’ятається усім приємними, радісними подіями, новими знайомствами, гарною природою, здоровим харчуванням та новим стартом, новим життям з Богом.
Автор: Хоменко Світлана

Фотодекор: Олег Буркацький


Фото: http://shepetivka-sda.ucoz.ua/photo/7
Переглядів: 1447 | Додав: olegsda | Рейтинг: 5.0/2 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статус
Вівторок
16.04.2024
12:47

Логін:
Пароль:
[ Керування профілем ]

Архів новин
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Питання на форумі
  • Примеры любви (41)
  • Христианские sms-ки (3)
  • Нове життя з Богом (0)
  • Твое мнение о нормах христианского общения (16)
  • Яке значення має у вашому житті музика? (5)

  • Читати Біблію


    Церква живе надією

    Випадкове фото

    Приєднуйся

    Наш банер


    Иисус рядом с тобой
    Код банера




    Джерело LightRay Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. ЧИСТЫЙ ИНТЕРНЕТ - logoSlovo.RU Рейтинг@Mail.ru
    Офіційний сайт ШЕПЕТІВКА-АСД © Jesus beside of you 2009-2014